Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Pæretærte med pocherede pærer

Pæretærte med pocherede pærer

En god tærte behøver ikke være særligt kompliceret - Det kan bare være mørdej og frugt. Det man bare skal huske, er hvis noget består af kun 2 ting, er det ret vigtigt, at de 2 ting er de bedste af sin slags. Du kan købe dig til en mørdej på rulle , men du kan også lave en mørdej selv, der er helt perfekt og smager af alt det gode. Den frugt du skal bruge skal være moden - en grøn hård pære mangler smag og sødme, hvis den skal i en tærte. En tærte kan laves dagen før og så lige lunes i ovnen inden servering . Tærten smager pragtfuldt alene men er også god i selskab med en klat vaniljeis eller creme fraiche


8-10 pers (lav tærteform 24 cm)

Opskrift

Ingredienser

Mørdej

  • 350 g hvedemel

  • 200 g smør

  • 100 g flormelis

  • 1 tsk salt

  • Fintrevet skal fra 2 appelsiner

  • Fintrevet skal fra 2 lime frugter

  • 1 æg plus et 1 til pensling

Pocherede pærer

  • 6 pærer

  • Saft fra 2 appelsiner

  • Saft fra 2 limefrugter

  • 1 vaniljestang

  • 4 dl vand

  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

  • Tag smør ud af køleskabet

  • Start med at lave dine pocherede pærer

  • Skræl pærerne men lad stilken sidde

  • Skæren tynd skive a bunden af pæren så den kan stå selv

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen

  • Riv skallen af lime og appelsiner og gem til dejen

  • Pres saften af lime og appelsiner

  • Hæld saft og vand i en lille gryde og tilsæt vanilje + stang og sukker

  • Opløs sukkeret i væsken

  • Riv skallen af dine

  • Tilsæt pærerne og bring gryden i kog put en lille underkop eller lignende over pærerene så de bliver under væsken og ikke flyder til tops

  • Kog i 7 minutter

  • Lad underkoppen blive for at holde dem nede og lad pærerne stå i gryden med låg - i køleskabet til næste dag

  • Imens din pærer koger kan du lige så godt lave din dej med det samme - den kan også opbevares i køleskabet til næste dag

  • I en skål blander du mel, salt og flormelis og skallen fra citrus frugterne

  • skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen

  • Saml dejen med 1 æg

  • Bliver dejen ikke samlet kan man gøre sine hænder fugtige

  • Nedenunder kan du se hvordan man samler en mørdej, hvis du ikke har prøvet det før

Sådan samler du din mørdej

  • Når dejen er samlet putter du den i film og lægger den i køleskabet i minimum en time

Samling af tærten

  • Forvarm din ovn til 180 C

  • Hæld dine pærer i en si og dræn dem for saft ( gem saften - den smager fantastisk på ymeren eller yoghurten om morgenen)

  • Den din dej i 2 ca 1/3 del til låg resten til bunden

  • Rul dejen til bunden ud - jeg gør det mellem 2 stykker bagepapir - det er nemmere at flytte dejen og man behøver ikke at tilføje en masse mel under udrulningen

  • Prik tærtedejen i bunden med en gaffel og lave en kant af staniol i kanten af dejen, så dejen ikke glider ned under forbagningen

  • Sæt tærtebunden i ovnen og bag den i 10 min

  • Pisk dit æg til at pensle

  • Rul dit låg ud - igen mellem 2 stykker bagepapir skær et par huller i dejen - måske et lille mønster - det giver mulighed for at overskuds væske kan fordampe så tærten ikke bliver våd og dejen ikke rigtigt bliver sprød

  • Læg pærerne i den for bagte form

  • Put låget på og skær det til

  • Pres dejen forsigtigt ned i kanten for at samle låg og bund

  • Pensl med æg

  • Bag i ca 20 -25 min til tærten er flot og gylden

  • Server lun med is eller cremefraiche

Saftig gulerodskage med valnødder og lime smørcreme

Saftig gulerodskage med valnødder og lime smørcreme

Banankage med chokolade og saltede peanuts

Banankage med chokolade og saltede peanuts